Dula Lucia Vančo: Ako prebieha tretí trimester tehotenstva?

Dula Lucia Vančo: Ako prebieha tretí trimester tehotenstva?

Do tretieho trimestra tehotenstva žena vstupuje po 28. týždni gravidity, pričom toto obdobie sa končí až samotným pôrodom. Posledná fáza môže byť pre nastávajúcu mamičku nielen krásna a plná očakávaní, ale dozaista aj veľmi náročná. Neraz sa objavia rozličné ťažkosti, a tak sa už nejedna žena často nevie dočkať, kedy dieťatko príde na svet. Vyššia váha a ďalšie telesné zmeny sa spájajú s rozvojom problémov, ako je nepríjemná bolesť chrbta, opuchy nôh či hemoroidy. 

Každá žena však toto obdobie prežíva trochu inak a to, čo platí pre jednu, sa vôbec nemusí týkať druhej. Priebeh tehotenstva je veľmi individuálny. V našich posledných videách s dulou a laktačnou poradkyňou Luciou Vančo sme sa rozprávali o tom, ako prebieha prvý trimester tehotenstva a taktiež i druhý trimester tehotenstva. Čo všetko však ešte čaká budúcu mamičku v poslednej fáze tejto krásnej a nepochybne aj náročnej cesty? Aj o tom sa budeme rozprávať v našom novom videu.

Pozri aj: Dula Lucia Vančo: Čo robí pôrodná dula a aké sú jej úlohy?

Ako prebieha posledné obdobie tehotenstva?

V treťom trimestri tehotenstva sa žena začína pomaly pripravovať na nadchádzajúci pôrod. Bábätko totiž rýchlo rastie a vyvíja sa a okolo 40. týždňa tehotenstva je pripravené na príchod na svet. V poslednej fáze tehotenstva by už žena mala mať jasno vo výbere pôrodníka a hlavne pôrodnice, v ktorej sa rozhodne na svet priviesť svoje dieťa. Je dôležité, aby mohla rodiť v prostredí, ktoré jej vyhovuje a v ktorom sa cíti bezpečne.

Taktiež by mala vedieť, takpovediac, do čoho ide. Je normálne, ak cíti potrebu rozprávať sa o blížiacom sa pôrode a získavať čo najviac dôveryhodných informácií. Niektoré ženy v poslednej fáze tehotenstva potrápia aj rôzne zdravotné ťažkosti. Okrem spomínaných opuchov nôh to môže byť napríklad diastáza brušných svalov alebo strie. Čo všetko ešte budúcu mamičku v treťom trimestri tehotenstva čaká? Aké vyšetrenia treba podstúpiť? Ako eliminovať alebo predchádzať niektorým sprievodným ťažkostiam? Viac informácií získate v našom videu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní