Dula Lucia Vančo: Aký je pre ženu druhý trimester tehotenstva?

Dula Lucia Vančo: Aký je pre ženu druhý trimester tehotenstva?

V poslednom videu s dulou aj laktačnou poradkyňou Luckou Vančo sme sa rozprávali o tom, ako prebieha prvý trimester tehotenstva, čo všetko môže budúca mamička očakávať, na čo všetko by sa mala pripraviť a možno aj to, aké zmeny by v jej živote mali nastať. Po dvanástich týždňoch tehotenstva sa následne začína druhý trimester. Ide opäť o jedinečnú fázu, v ktorej sa postupne mení telo ženy. Na žene začína byť vidieť rastúce bruško a okolie sa obvykle dozvedá o príchode nového človiečika.

Žena si rovnako buduje vzťah s dieťatkom, okolo dvadsiateho týždňa dokonca môže zaznamenať prvé pohyby bábätka. Je toho však oveľa viac, čo sa môže počas druhého trimestra tehotenstva stať a prihodiť. V novom videu sa spolu s Luckou Vančo pozrieme na to, ako prebieha druhý trimester tehotenstva a na čo sa môže tešiť každá budúca mamička!

Odporúčame: Dula Lucia Vančo: Čo robí pôrodná dula a aké sú jej úlohy?

Ako zvládnuť druhý trimester tehotenstva?

Druhý trimester tehotenstva je charakteristický rýchlym rastom bábätka. Formuje sa jeho tvár a rovnako sa vyvíjajú viaceré vnútorné orgány, napríklad i pohlavné orgány. Intenzívne pohyby bábätka v maternici vedú k tomu, že žena začína cítiť pohyby. Dobrou správou je, že táto fáza tehotenstva býva spravidla najpokojnejšia. Ženu totižto zvyčajne opúšťajú nevoľnosti, nadmerná únava či pocity na zvracanie, ktoré ju trápili počas prvého trimestra. Naopak, nastávajúca mamička je neraz plná energie a žiari šťastím. Je ideálny čas na to, aby pred príchodom dieťaťa pripravila všetko potrebné. 

Zabúdať by nemala na pestrú a vyváženú stravu, ktorá obom zabezpečí všetky potrebné živiny, vitamíny i minerálne látky. Telu prospejú každodenné prechádzky na čerstvom vzduchu či cvičenie pre tehotné. A to najdôležitejšie je, aby žena počas druhého trimestra taktiež veľa oddychovala a cielene relaxovala. V rámci toho je vhodné, aby sa zhovárala s bábätkom a tešila sa na jeho príchod. Aké je pre tehotnú ženu obdobie druhého trimestra, sa bližšie dozviete v našom videu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní