Základné vybavenie každej domácnosti: Čo nesmie chýbať v žiadnej skrini

Správne vybavenie na upratovanie je kľúčové pre efektívne a účinné udržiavanie poriadku vo vašej domácnosti. Niektoré základné nástroje a pomôcky by nemali chýbať v žiadnej skrini na úklid. Tu je prehľad toho, čo by ste mali mať pripravené, aby ste mohli udržiavať vašu domácnosť upratanú.

1. Vysávač

Vysávač je základným nástrojom na čistenie podláh. Výber správneho typu vysávača závisí od vašich potrieb a povrchov, ktoré potrebujete vysávačom čistiť. Dobrý vysávač odstráni prach, vlasy a iné nečistoty z kobercov, dlaždíc, drevených podláh a ďalších povrchov.

Pre zvýšenie efektivity môžete staviť na riešenie 2 v 1 - vysávač s mopom, vďaka ktorému vyriešite jedným ťahom vysávanie aj umytie podlahy.

2. Metla a lopatka

Metla a lopatka sú nevyhnutné pre čistenie tvrdých povrchov, ako sú dlaždice, drevené podlahy alebo linoleum. Metla vám pomôže zhrnúť neporiadok na jedno miesto, ktorý potom môžete ľahko vyhodiť lopatkou do smetného koša.

pomôčky na upratovanie domácnosti

Zdroj: Depositphotos

3. Handry a utierky

Handry a utierky sú nevyhnutné na utieranie povrchov, čistenie špiny a upratovanie. Môžete mať rôzne typy handier - na sucho, na mokro, mikrovlákno atď. - aby ste mohli ľahko zvládnuť rôzne povrchy.

4. Čistiace prostriedky

Rôzne čistiace prostriedky sú nevyhnutné pre účinné čistenie rozličných povrchov. Pri výbere čistiacich prostriedkov a si overte, či sú vhodné pre daný typ povrchu. Nezabudnite využívať aj ekologické alternatívy, ako napríklad ocot alebo sóda bikarbóna.

5. Vedro a mop

Vedro a mop sú ideálne nástroje na umývanie podláh. Zvoľte si mop, ktorý je vhodný pre váš typ podlahy a má ergonomický dizajn. Mopy existujú minimálne v troch typoch - strapcový, rotačný a plochý. Výber záleží na vašej osobnej preferencii, každopádne vďaka nemu dosiahnete čistotu a lesk u každej tvrdej podlahy.

Vyskúšaj:  Pravidlá v rodinnom systéme a rodinné konštelácie

pomôcky na upratovanie domácnosti

Zdroj: Depositphotos

6. Rukavice a ochranné pomôcky

Pri čistení sa odporúča používať rukavice a ochranné pomôcky na ochranu rúk a pokožky pred chemikáliami obsiahnutými v čistiacich prostriedkoch. Bezpečnosť by mala byť vždy na prvom mieste, a preto je dôležité mať dostatočnú ochranu.

Týmto základným vybavením by ste mali mať pokryté väčšinu čistiacich úloh v domácnosti. Udržujte svoje pomôcky čisté a funkčné, aby vám slúžili čo najdlhšie.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE