8 geniálnych nápadov na netradičné využitie aviváže, ktoré fungujú!

Aviváž je chemický prípravok, ktorý sa používa pri praní bielizne na zmäkčenie tkanín a zabezpečenie príjemného a osviežujúceho vône. Aviváž sa obvykle pridáva do posledného pracieho cyklu spoločne s pracím práškom. Aviváž má niekoľko funkcií - zmäkčuje tkaniny, eliminuje elektrický náboj a zabraňuje vzniku žmolkov. Vďaka aviváži sú tkaniny po vypraní hebké, mäkšie a príjemné na dotyk.

Je dôležité dodržiavať odporúčané dávkovanie aviváže podľa návodu na balenie, aby nedošlo k prílišnému množstvu a následnému pretečeniu či poškodeniu tkanín. Aviváž je k dispozícii v rôznych vôňach a variantoch, aby každý mohol vybrať tú, ktorá mu najviac vyhovuje.

Používanie aviváže zanecháva na bielizni sviežu a dlhotrvajúcu vôňu, ktorá zlepšuje celkový dojem z vypranej bielizne. Celkovo možno teda povedať, že aviváž je neoddeliteľnou súčasťou procesu prania bielizne a pomáha udržovať tkaniny krásne, vonné a príjemné na dotyk. Avšak - vedeli ste, že aviváž môžete v domácnosti využiť aj iným spôsobom? My vám prezradíme, čo všetko aviváž dokáže!

Ako v domácnosti využiť aviváž?

Aviváž môže byť využitá v domácnosti na rôzne účely.

Niektoré z nich sú:

  • Použitie aviváže pri praní oblečenia - pridávanie aviváže do pracieho cyklu môže pomôcť zjemniť tkaninu, zanechať príjemnú vôňu a zabezpečiť ochranu oblečenia.
  • Môžete použiť aviváž pri žehlení oblečenia - aviváž môže tiež pomôcť zjemniť tkaninu počas žehlenia a udržať ju v najlepšom stave.
  • Použitie aviváže na upratanie domácnosti - aviváž je tiež skvelou voňavkou na osvieženie domáceho prostredia. Môžete napríklad dať aviváž do spreja so vzdialeným rozprašovačom a postriekať s ňou gauč, závesy, posteľné prádlo alebo vzduch vo vašej izbe.
  • Pri prácach vonku - aviváž môže byť tiež použitá ako prírodný odpudzovač hmyzu alebo prostriedok proti opuchu po bodnutí hmyzom.

Takže aviváž môže byť využitá v domácnosti na rôzne spôsoby a priniesť vám nielen príjemnú vôňu, ale aj ďalšie výhody.

TOP 8 zaujímavých nápadov, čo všetko dokáže aviváž!

Aviváž je skvelý pomocník, ktorý dokáže nielen zjemniť tkaniny a zanechať na nich príjemnú vôňu, ale aj iné užitočné veci.

Tu je niekoľko zaujímavých nápadov, čo všetko dokáže aviváž:

  • Odstraňovanie statickej elektriny: Ak sa vám tkaniny neustále nabíjajú statickou elektrinou, stačí pridať do práčky aviváž a problém bude vyriešený.
  • Odstraňovanie zápachu z obuvi: Ak vám obuv smrdí, aviváž môžete použiť na to, aby ste ju osviežili. Stačí namočiť handričku do aviváže a vložiť ju do vnútra obuvi na noc.
  • Čistenie skiel a zrkadiel: Aviváž dokáže účinne odstrániť škvrny a nečistoty z fľakov na skle a zrkadlách. Stačí len navlhčiť handričku s avivážou a utierať.
  • Osvieženie vzduchu: Ak doma cítite zle voňajúce pachy, môžete si do vody v spreji pridať aviváž a postriekať miestnosti.
  • Osvieženie umývacieho motora práčky: Pridanie aviváže do umývacieho motora práčky môže pomôcť odstrániť zápach a nečistoty.

Aviváž je vďaka svojim vlastnostiam všestranným pomocníkom nielen pri praní, ale aj pri rôznych iných domácich činnostiach. Vyberte si tú správnu aviváž a užite si čistú a voňavú domácnosť!

Neprehliadnite: Miesta v domácnosti, ktoré sú živnou pôdou pre baktérie, no pri upratovaní sú často prehliadané

aviváž na pranie

Zdroj: Depositphotos

1. Aviváž a čistenie podlahy

Aviváž je obvykle určená na použitie pri praní bielizne, ale môže byť tiež využitá pri čistení podláh.

Ak chcete vyskúšať použitie aviváže, postupujte nasledovne:

  • Pridajte malé množstvo aviváže do vody, ktorú používate na umývanie podláh.
  • Pomocou handričky alebo mopu - namočenej v aviváži, umyte podlahu ako obvykle.
  • Aviváž by mala pomôcť odstrániť nečistoty a zároveň zanechať príjemnú vôňu.
  • Po dokončení umývania podlahy dobre vytrite alebo vysušte, aby ste minimalizovali riziko kĺzania.

Je dôležité zvážiť, že aviváž môže byť určená pre určitý typ podlahy, preto je dôležité vykonať test na malom neviditeľnom mieste, aby ste sa uistili, že aviváž nepoškodí povrch.

2. Aviváž a čistenie okien

Aviváž sa zvyčajne používa pri praní oblečenia na zmäkčenie a osvieženie tkanín. Pri čistení okien sa aviváž môže využiť na odstránenie škvŕn a nečistôt z povrchu skla. Stačí zriediť malé množstvo aviváže vo vode a použite túto zmes na umývanie okien pomocou handry alebo hubky.

Aviváž môže pomôcť odstrániť mastnotu a zanechané stopy na sklách a zároveň im poskytne lesk a svieži vôňu.

3. Aviváž a čistenie nábytku

Aviváž sa obvykle používa pri praní oblečenia na zjemnenie tkaniny a zanechanie príjemnej vône.

Pri čistení nábytku by ste ju však mohli využiť na niečo podobné!

  • Stačí ju zriediť vodou v pomere 1:1 a pomocou rozprašovača ju naniesť na čistú handru.
  • S touto handrou môžete následne pretierať povrch nábytku a nechať ho preschnúť.
  • Aviváž by mohla napomôcť k zjemneniu povrchu nábytku a zanechať na ňom príjemnú vôňu.

Odporúčame aj: Tínedžer a domáce práce: Ako ho „prinútiť" upratať si aspoň svoju izbu?

aviváž v domácnosti

Zdroj: Depositphotos

4. Aviváž a oprava zipsu

Aviváž sa môže využiť pri oprave zipsov na zlepšenie ich pohybu a zamedzenie ich zaseknutiu. Stačí naniesť trochu aviváže na zips a potom ho niekoľkokrát pohybovať hore a dole, aby sa aviváž dostala do všetkých priestorov a zlepšila tak ich funkciu. Aviváž tiež pomôže zipsom pôsobiť hladšie a zmäkčiť ich, čo môže zmierniť tlak a trenie pri zatváraní a otváraní.

5. Aviváž a kožené odevy

Koža je veľmi odolný materiál, ktorý však vyžaduje špeciálnu starostlivosť. Ak milujete svoju obľúbenú koženú bundu, odporúča sa použiť aviváž namiesto agresívnych čistiacich prostriedkov. Správne použitá aviváž udrží vašu bundu čistú a peknú.

6. Aviváž a čistenie autosedačiek

Problémom často bývajú škvrny na autosedačkách, avšak tento problém možno jednoducho odstrániť práve pomocou aviváže! Stačí ju zmiešať s vodou v rovnakom množstve, naniesť na škvrnu a dôkladne rozotrieť. Týmto spôsobom budú vaše sedadlá opäť úplne čisté.

7. Aviváž a funkčné oblečenie

  • Pripravte svoje funkčné oblečenie - oddeľte ho od ostatného oblečenia.
  • Nasypte odporúčané množstvo aviváže do odmerky alebo priamo do výplachovej priehradky pračky.
  • Vložte svoje funkčné oblečenie do pračky a zvoľte program s oplachom. Nezabudnite zvoliť nízku teplotu prania a stlačiť „šetrné pranie“.
  • Po ukončení prania vyberte svoje funkčné oblečenie a nechajte ho voľne zavesené suché.

Ak máte možnosť, nechajte svoje funkčné oblečenie ešte chvíľu sušiť na vzduchu, aby sa zbavilo zvyškov aviváže a získalo príjemnú vôňu.

Tip pre vás: Spoznaj najväčšie nástrahy pre rodičov, ktorí vychovávajú jedináčika. Plus rady ako z toho von!

aviváž tipy

Zdroj: Depositphotos

8. Aviváž - ako na jemnú a hebkú bielizeň, ale aj prevoňanú bielizeň?

Aviváž je prostriedok používaný pri praní bielizne, ktorý má za úlohu zmäkčiť tkaniny a zanechať na nich príjemnú vôňu. Pre dosiahnutie jemnej a hebké bielizne je dôležité vybrať si aviváž, ktorá je špeciálne určená pre citlivé tkaniny. Tieto aviváže sú zvyčajne bez obsahu farbív a agresívnych chemikálií, ktoré by mohli poškodiť jemné tkaniny.

  • Ak chcete, aby vaša bielizeň bola nielen jemná a hebká, ale aj príjemne prevoňaná, môžete si vybrať aviváž s rôznymi vôňami.
  • Existujú aviváže s vôňou levandule, ruže, bergamotu či dokonca kokosu.
  • Pri výbere aviváže je dôležité dbať na to, aby vôňa nebola príliš intenzívna a neobsahovala silné chemické látky, ktoré by mohli spôsobiť alergie alebo podráždenie pokožky.

Pri používaní aviváže na bielizeň je dôležité dodržiavať návod na obale a použiť správnu dávku aviváže pre daný objem bielizne.

Zároveň je dobré vedieť, že niektoré aviváže obsahujú chemikálie, ktoré môžu mať negatívny vplyv na životné prostredie. Preto by ste mali preferovať ekologicky šetrné aviváže bez obsahu fosfátov a parabénov. Takto nemusíte obetovať čistotu a sviežosť vašej bielizne zároveň s ohľaduplnosťou k prírode.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE