Sedia vaše deti naozaj správne? Vsaďte na sedací vak

Darčeky môžu byť vtipné, vkusné, ale navyše aj praktické a zdraviu prospešné. Všetko to do jedného vedia skĺbiť napríklad moderné a v súčasnosti veľmi vyhľadávané sedacie vaky.

Sedacie vaky už nie sú len súčasťou domácností zo zahraničných filmov či experimentálnym riešením sedenia v progresívnych pracovných priestoroch. Skúste sa vydať aj vy touto cestou a oceníte ich zdravotné plusy, dizajnové osvieženie izby, dlhoročnú trvácnosť či mimoriadne jednoduchú manipuláciu.

Zdravý aj dizajnovo zaujímavý

Skúste si vypočítať, koľko hodín denne strávite sedením. A to by malo byť aj zdravým relaxom. Hľadáte niečo netradičnejšie a štýlové? Vsaďte na praktický sedací vak. Pri sedení sa Slováci o svoj zdravotný stav či jeho pozitívne alebo negatívne ovplyvnenie veľmi nezamýšľajú, čo je podľa odborníkov veľká chyba.

Základom pohodlného a zdravého sedenia by mala byť čo najvhodnejšia ergonómia. A sedacie vaky sa vedia prispôsobiť telu ideálne, keďže sú dostatočne tvarovateľné. Tým dosiahnete vhodnú oporu pre váš chrbát. To neocenia len dospelí po príchode z práce či všeobecne po ťažkom dni, takéto sedenie je vhodné aj pre zdravý vývin detí. Myslite aj na látky, z ktorých sú vyrobené. Na trhu dnes nájdete aj tie antialergické.

Neprehliadni: Montessori hračky pre deti rôzneho veku - vaše ratolesti ich budú milovať

vak na sedenie pre deti

Zdroj: Depositphotos

Deťom dopomôžu k zdravej chrbtici

Sú ideálnym doplnkom do detských izieb. Sedacie vaky pre deti naberajú nevídanú popularitu aj v našich končinách. Môžu ho využiť na sedenie, ale aj ako oporu unavených nôh. Svojím dokonalým prispôsobením tela sú prospešné aj pri eliminácii nadmerného tlaku vyvíjaného na chrbticu. Medze sa nekladú ani pri dizajnových či tvarových prevedeniach. Chlapcov poteší originálna futbalová lopta, dievčatám môžete vybrať napríklad jemný kvietkovaný vzor či obľúbeného rozprávkového hrdinu.

Pozor aj na to, čo tvorí ich vnútro, preto sa sústreďte aj na výplň. Najčastejšie sa využíva vzduch, polyesterová drť alebo guľočky či EPS guľočky. Pre milovníkov prírody odporúčame napríklad špaldové šupky. A čo nosnosť? Pri deťoch to nebude až taký problém, rovnako ani dospelí nemusia mať obavy si do vaku sadnúť. Vaky väčšinou unesú váhu okolo 100 až 120 kg, existujú však samozrejme menšie i väčšie prevedenia.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE