10 najkrajších okamihov z detstva, ktoré si pamätáme celý život

Keď ste dieťa, všetko je iné - stromy sú vyššie, farby sú jasnejšie a každý nový deň je zaujímavejší ako ten predchádzajúci. Ešte dôležitejšie je, že sa stanú niektoré veci, ktoré nám ostanú v pamäti na dlhú dobu – v skutočnosti niekedy s nami skončia už navždy.

Aké boli a sú vaše najkrajšie momenty detstva, príjemné spomienky, rodinné zážitky, zábavné spomienky, chvíle radosti v detstve či nezabudnuteľné momenty? Detské radosti a detské šťastie prvých rokov života sú skutočne dôležité, ako aj pocit bezpečia u detí.

Dnešný čas strávený s deťmi im dáva spomienky na detstvo, ktoré si budú uchovávať celý život. Aj keď si nepamätajú presné detaily, nikdy nezabudnú na to, ako sa cítili.

1. Rozprávky pred spaním

Podobne ako pri cestovaní, deti si nemusia pamätať presne tie knihy, ktoré ste im čítali (aj keď je to tá, ktorú žiadali každý jeden večer po celý rok).

Vždy si však budú pamätať čas, ktorý ste venovali vytváraniu hlasov, ako váš hlas stúpal a klesal a ako bezpečne sa cítili vo vašom náručí alebo na kolenách, keď ste ich brali na nové literárne dobrodružstvá.

  • Vezmite si niekoľko svojich obľúbených kníh z detstva a podeľte sa o ne so svojimi deťmi.
  • Pomôžete im nielen vytvoriť úžasné spomienky, ale prežijete aj tie svoje.
  • Dúfajme, že vaše deti budú robiť to isté pre svoje deti.
  • Jedna jednoduchá kniha tak môže spojiť generácie naprieč časom a priestorom.

2. Rodinné dovolenky na horách, pri mori či u starej mamy

Nemusíte podnikať ani drahé výlety. Aj deň strávený spoločne na novom turistickom chodníku alebo spoznávaním nových miest sa môže stať milou spomienkou na cestovanie. Navyše nezabudnite - štúdie ukazujú, že rodinné dovolenky robia deti múdrejšími!

Rodinná dovolenka je čas na odreagovanie sa a únik z rutiny. Vašim deťom bude jedno, či pôjdete na výletnú plavbu alebo idete stanovať. Doprajte im toľko úžasne strávených sviatkov a víkendov, koľko len môžete.

Neprehliadnite: Tip na výlet: Navštívte s deťmi najväčší Rozprávkový les na Slovensku

hry a zábava

Zdroj: Depositphotos

3. Spoločné chvíle - vedieť sa smiať sa či zaspomínať si

Každé dieťa si zaslúži byť aspoň raz v živote prekvapené (v dobrom slova zmysle). Nehovoríme ani o tom, že ich prekvapíte vecami.

Hovoríme o úplne nečakaných momentoch, ktoré budú navždy žiť v ich spomienkach.

  • Napríklad ich prekvapiť tým, že ich vyzdvihnete zo školy skoro, aby spolu strávili popoludnie.
  • Alebo im povedať, že ich vezmete niekam špeciálne, ale nepoviete im kam.
  • Alebo ich len prekvapte tým, že ich zobudíte s ich obľúbenými raňajkami v posteli a po celý deň budete na pohovke sledovať ich obľúbený seriál.
  • Nemusí to byť niečo veľkolepé a drahé. Len to musí byť nečakané.

V každom prípade si však myslíme, že je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým dať našim deťom deň plný smiechu a radosti. Len šťastné malé chvíle, ktoré si môžu udržať bez ohľadu na to, čo sa stane v budúcnosti.

4. Rodinné tradície

Nikdy nepodceňujte každodenné chvíle. Nemusíte míňať veľa peňazí (alebo vlastne vôbec žiadne) a ani sa každý týždeň vydať na veľké dobrodružstvá, aby ste sa uistili, že si vás spoločný čas vaše deti zapamätajú aj o desaťročia. Musíte tam byť len pre nich a dať im vedieť, ako veľmi na nich záleží.

Sú to skutočne malé momenty, ktoré vytvárajú najväčšie spomienky z detstva. Urobte z trávenia času so svojimi deťmi najvyššiu prioritu. Jedzte spoločnú večeru čo najčastejšie. Pomôžte im objaviť nové vášne a buďte ich najväčšou oporou vo všetkom, čo robia. Najdôležitejšie zo všetkého je, že sa často smejte a úprimne sa milujte.

Odporúčame aj: Dieťa v znamení BÝKA: Odhaľte jeho tajomstvá talentu!

detské šťastie

Zdroj: Depositphotos

5. Spoločné stravovanie

Nespočetné štúdie ukazujú, že naše spomienky sú často spojené s čuchom. Jedna štúdia z Harvardu ide o krok ďalej a vysvetľuje, že vône nevyvolávajú len spomienky, ale aj emócie. Rovnako ako hudba, ani my nepotrebujeme vedu, aby nám to povedala. Náš nos nám pripomenie zakaždým spomienky, keď zachytíme vôňu nášho obľúbeného jedla z detstva.

6. Počúvanie dieťaťa

  • "Počkaj minútu."
  • "Teraz nie."
  • "Som zaneprázdnený."

Aj keď sú to často veci, o ktorých všetci hovoríme, ak svojim deťom venujete svoju pozornosť, keď viete, že by ste mali, môžete si byť istí, že jedného dňa budú premýšľať o svojom detstve a povedia: „Moja mama a otec ma vždy počúvali.“

Pamätajte tiež, že niekedy nás naši najmenší vyrušia, pretože sa s nami chcú jednoducho podeliť o zážitok, nie preto, že od nás vždy niečo potrebujú alebo chcú niečo konkrétne povedať.

7. Vedieť urobiť radosť

Život je stresujúci, život je zaneprázdnený, ale život je tiež vzácny. Využite to málo času, ktorý máte všetci spolu, a dajte si záležať na tom, aby ste boli spoločne skutočne šťastní. Choďte cez víkend so svojimi ratolesťami na bicykli, púšťajte šarkana vo veternom dni, túľte sa spolu a pozerajte film, urobte si piknikovú večeru na trávniku.

Nech je to čokoľvek, buďte spolu a urobte si z toho zábavu. Nemusíte chodiť do drahých zábavných parkov, aby ste vytvorili spomienky, ktoré si vaše deti budú vážiť. Tieto veci stačia na to, aby sa vaše lásky obzreli do detstva a usmiali sa.

Tip pre vás: Vybrané slová po V: Zvládnete ich bez problémov!

šťastné detstvo

Zdroj: Depositphotos

8. Dojemný odkaz a nevinné lásky

Rodina pozná tvoje chyby, no aj tak ťa miluje. Milujte svoju rodinu tak, ako milujete seba. Rodina je srdcom domova a láska začína práve rodinou.

9. Vianočné mystérium - zima a sneh

Prečo sú Vianoce pre moju rodinu výnimočné? Je to obdobie roka plné rodiny, zábavných stretnutí, známych kolied, vzrušenia, darovania a špeciálnych tradícií, ktoré nás spájajú. Vianoce v mnohých z nás vyvolávajú aj spomienky na špecifické vône, zvuky a pocit domova.

  • Vianoce môžu byť časom spojenia s ľuďmi, ktorých milujeme.
  • Je to čas nových začiatkov, príležitosť začať odznova a rásť z našich poznatkov, stať sa celistvejšími a prepojenejšími.

10. Láska, objatia a maznanie - na tom skutočne záleží

Ak sa pozriete späť na svoje detstvo a cítite lásku a šťastie, je pravdepodobné, že to bolo plné lásky od vašich rodičov. Objatia sú symbolom nielen lásky, ale aj uistenia, radosti a ochrany. Rozdávajte všetko maznanie - stále! Vaše deti sa budú cítiť cenené a jedného dňa z nich tiež spravia milujúcich rodičov.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE