Tip na výlet: Navštívte s deťmi najväčší Rozprávkový les na Slovensku

Letné prázdniny sa skončili a všetci rodičia si vydýchli. Už žiadne plánovanie detského tábora či programov, ktoré by zabavili deti počas voľných dní. Už len domáce úlohy, prípravy do školy, desiaty a záujmové krúžky. Ak však chcete svojim najmenším urobiť radosť, naplánujte si na víkend krásny rodinný výlet. 

Vedeli ste o tom, že na Slovensku máme Rozprávkový les plný známych postavičiek z obľúbených rozprávok? Rozprávkový les otvorili v sobotu 6.6. 2020 a určite by ste ho mali navštíviť aj vy so svojimi deťmi. Kde ho môžete nájsť?

Neprehliadni: Smolenice sú čarokrásne v každom období: Tieto krásy musíte navštíviť!

Najväčší Rozprávkový les a popis lokality

Koliba Panoráma v obci Strečno ponúka skvelú atrakciu pre všetky deti. Nachádza sa tu jeden kilometer dlhý Rozprávkový les. Môžete tu nájsť postavičky zo známych rozprávok v nadživotnej veľkosti, ako napríklad Šípková Ruženka, Červená Čiapočka, Vlk a tri prasiatka, Maťko a Kubko, Deduško Večerníček, Krtko, Sedem trpaslíkov, Pa a Pi, Malý cínový vojačik, Žabí princ a mnoho ďalších. Niektoré postavičky sú aj so zvukovým doprovodom. Deti ohúri aj rozprávajúci Golem, krokodíly hrajúce serenádu či jaskyňa s hovoriacimi tučniakmi. Objavíte tu tiež rozprávkový zámok, perníkovú chalúpku a dom na stračej nôžke.

V areáli rozprávkového lesa nechýbajú ani maľované rozprávkové domčeky. Čaro rozprávok si tak môžu vaše deti vychutnať na vlastnej koži. Atrakcia Rozprávkový les uchváti nielen tých najmenších, ale i dospelých, ktorí sa vďaka tomuto miesto vrátia do detských čias.

Okrem rozprávkových postavičiek, vedľa Rozprávkového lesa, vaše deti určite poteší mini farma s rôznymi domácimi zvieratami. Rozprávkový les a Koliba Panoráma Nezbudská Lúčka predstavujú ideálne miesto pre skvelý rodinný výlet.

Rozprávkový les návšteva mimo sezóny

Aj keď sa leto a letné prázdniny už skončili, tento jedinečný Rozprávkový les môžete navštíviť i počas iných mesicov. Rozprávkový les a Koliba Panoráma sú otvorené celoročne od pondelka do nedele. Počas letných mesiacov sú otváracie hodiny predĺžené:

Otváracie hodiny (Pondelok – Nedeľa)
1.1 – 31.3. – od 9:00 – 16:00
1.4 – 30.9. – od 9:00 – 18:00
1.10. – 31.12 – od 9:00 – 16:00

V zimnom období je Rozprávkový les tematicky vyzdobený a dotvára tak kúzelnú vianočnú atmosféru.

Cenník vstupného do Rozprávkového lesa a kontakt na Kolibu Panoráma

Aktuálny cenník nájdete na oficiálnej stránke lesa Koliba Panoráma. Zvýhodnené vstupy môžu využiť materské a základné školy. Ušetríte aj pri kúpe rodinnej vstupenky. Deti do 3 rokov majú vstup zadarmo. Na internetovej stránke nájdete aj kontakt na Kolibu Panoráma.

Pozri aj: Jesenná turistika s deťmi: Ako sa na ňu pripraviť a čo by ste nemali zabudnúť pribaliť?

Les

Zdroj: INSTAGRAM/tonovlcek

Rozprávkový les a Koliba Panoráma

Koliba Panoráma ponúka okrem nezabudnuteľného zážitku i chutné jedlo pre hladné žalúdky, ubytovacie služby, nádherný výhľad na hrad a krásny panoramatický výhľad na okolie Malej Fatry a ďalšie detské atrakcie.

Ak hľadáte čarovné miesto pre rodinnú oslavu, firemnú akciu či grilovačku, Koliba Panoráma poskytuje originálne priestory a skutočne výbornú kuchyňu.

Jedinečnú atmosféru z ubytovania môžete zažiť v zrubovom apartmáne v Rozprávkovom lese. Vychutnajte si oddych a relax v dome v korunách stromov s krásnym výhľadom na okolie, a to v každom ročnom období.

Ako sa dostať do Rozprávkového lesa?

Kde sa nachádza Koliba Panoráma? Panoráma Nezbudská Lúčka leží 13 kilometrov od mesta Žilina. Verejnou dopravou je najlepší prístup zo železničnej zastávky Strečno – Nezbudská Lúčka. Pešo sa ku Kolibe Panoráma a Rozprávkovému lesu dostanete asi za 10 minút. Trasa od parkoviska pod Hradom Strečno trvá približne 30 minút.

Ak sa rozhodnete spojiť návštevu Rozprávkového lesa s hradom Strečno, ktorý sa nachádza na druhej strane Váhu, tak sa do koliby dostanete cez most pre peších za 25 minút chôdze.

Kam sa vybrať v okolí Rozprávkového lesa Koliba?

  • Hrad Strečno
  • Unikátny skalný útvar Kojšovský budzogáň
  • Rozhľadňa Špicák, ktorá ponúka nádherný výhľad z vtáčej perspektívy na štyri hrady naokolo
  • Zrúcanina hradu Starhrad na vápencovej ostrožine
  • Jungle park v Mojši, ktorý ponúka detský kútik a atrakcie pre deti
  • Túra na Chatu pod Suchým
Les

Zdroj: INSTAGRAM/katarina_petrekova_dorociakova

Les

Zdroj: INSTAGRAM/katarina_petrekova_dorociakova

Les

Zdroj: INSTAGRAM/katarina_petrekova_dorociakova

Les

Zdroj: INSTAGRAM/tonovlcek

Les

Zdroj: INSTAGRAM/cestujzamenej

Les

Zdroj: INSTAGRAM/nikusjanesikova

Les

Zdroj: INSTAGRAM/kolajova_veronika

Les

Zdroj: INSTAGRAM/_patrik_kuna_

Les

Zdroj: INSTAGRAM/_patrik_kuna_

Zdroj foto:

úvodná koláž: INSTAGRAM/tonovlcek, INSTAGRAM/katarina_petrekova_dorociakova

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE