5 dôvodov, prečo sa na váš veľký deň hodí svadobná kapela

Chystáte svadbu? V tom prípade máte zrejme starostí nad hlavu a jedna z otázok, ktorú riešite, je hudba. Konkrétne, kto vám zabezpečí hudobný zážitok pre hostí počas celého podujatia, alebo ako jedno z vystúpení. 

Môžete si najať dídžeja, folklórne zoskupenie, ale aj multižánrovú eventovú kapelu. Práve kapela na svadbu má oproti iným možnostiam nesporné výhody, hoci ide o drahšie riešenie.

Prečo odporúčame do toho ísť? Tu je 5 najdôležitejších dôvodov.

1. Kapela na svadbu je osobnejšia.

Výber tej správnej hudby bezpochyby rozhoduje o tom, ako sa budú vaši hostia na svadbe baviť. Správny výber môže úroveň zábavy pozdvihnúť do nebies, zlý výber zasa pokaziť celý dojem.

Pri živej kapele máte istotu, že vytvoríte veľmi osobný a koncertný zážitok pre hostí. Je to síce náročnejšie na techniku, organizáciu a vzhľadom na počet členov v kapele ide oproti dídžejovi aj o drahšie riešenie, ale ten pocit živej, v danom momente vytvorenej hudby je nenahraditeľný.

Pozri aj: Nočný des u detí: Aké sú príčiny a čo môže pomôcť?

2. Ponúkne vám jedinečné verzie známych hitov

Profesionálna eventová kapela, ktorá má už na spoločenských podujatiach čo-to odohraté, vám môže interpretovať vaše obľúbené hity v ich unikátnom prevedení. Hostia majú rôzny vkus a najlepšie je, keď má kapela skutočne široký záber. Tak ako napríklad multižánrová kapela What else?! Tá má za sebou už viac než 100 svadobných podujatí a v portfóliu majú známe rockové, popové a filmové hity. Československé, svetové aj moderné tanečné piesne, ktoré pozná väčšina ľudí a tak nik nebude sedieť v kúte.

„Každá svadba je iná alebo špecifická, ale vždy je tam niečo spoločné, a to je zábava, radosť, uvoľnenie. Vždy sa snažíme skonzultovať so svadobčanmi repertoár vopred. Zistiť akú hudbu majú radi, aká je skladba hostí, či sú tam mladší alebo starší, či chcú aby sme im hrali svadobný tanec, nejakú konkrétnu pesničku. Niekedy výber nechávajú na nás, s tým, že veď vy viete spraviť zábavu,“ popisuje výber hudby skúsený kapelník Ľubo Šimkovič, ktorý je basgitaristom kapely What else?!

3. Dokáže vtiahnuť hostí priamo do deja

Hoci skvelú zábavu dokáže vyčarovať aj samostatný dídžej, ten pracuje s nahratými hitmi, kým reálne hudobné nástroje a spev vytvárajú špecifickejšiu atmosféru.

„Ľudia sa bavia na klasických skladbách, ktoré poznajú a vedia si s nami zaspievať. Neraz sa stalo, že ženích hral s kapelou niektorú skladbu na bicích alebo gitare alebo spieval. To vždy povzbudí atmosféru a hostí ešte viac sa zabaviť a odviazať,“ približuje Ľubo Šimkovič.

Zaujme ťa aj: Klamstvo u detí - trestať či nie? Klamstvo ako výchovný problém má mnohé úskalia. Ako správne reagovať?

kapela What else?!

Zdroj: What else?!

4. Dokáže sa prispôsobiť štýlu vašej svadby

Ak ste telom i dušou priaznivci určitého žánru a viete, že aj vaši hostia túto vašu radosť budú zdieľať, profesionálni hudobníci sa na to vedia naladiť.

„Hrali sme aj tematické svadby, ktoré mali presne stanovený scenár v konkrétnej téme ako disco, 60. roky alebo country. Hrali sme aj vyslovene metalovú svadbu, ktorá bola celá v čiernom a na zámku, to bol zážitok,“ spomína Ľubo z What else?!.

5. Kapelu si môžete do určitej miery vyskladať

Ak vás trápi výsledná cena, ktorú kapela stojí, vedzte, že niektoré kapely si vystačia aj s pár členmi. Aj v tomto smere sa môže profesionálna kapela na svadbu prispôsobiť želaniu organizátorov, teda vás. Základ kapely What else?! tvorí okrem basgitaristu a speváka Ľuba Šimkoviča aj speváčka Karolína Mikulčíková, ktorá spievala v kapele Zdenky Prednej. K nim patria ďalší skúsení hudobníci na klávesy, gitaru či perkusie, ktorých si môžete dohodnúť podľa potreby.

Ak ide o výnimočnú udalosť, akou svadba rozhodne je, oplatí sa ísť do toho naplno a dopriať hosťom živú hudbu. Tú musia tvoriť predovšetkým muzikanti, ktorí sa vedia predať a dávajú do svojich vystúpení celé srdce.

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE