RECEPT: Kokosovo-ananásové cupcakes príšerky z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Kokosovo-ananásové cupcakes príšerky z Pečie celé Slovensko
  • 18.12.2022
  • Redakcia .

Tieto cupcakes príšerky vám na ďalšej detskej oslave nesmú chýbať. Alebo ich deťom pripravte len tak pre radosť. Spájajú v sebe dokonalú kombináciu exotických chutí, a to kokosu a ananásu. Tieto cupcakes s kokosovým krémom a ananásovou plnkou si zamilujú všetci, malí aj veľkí. Recept prináša Zuzka z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na cesto:

  • 100 g masla izbovej teploty
  • 235 g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 70 g sušeného strúhaného kokosu
  • 200 g hladkej pšeničnej múky
  • 200 g cmaru
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 1 ČL octu
  • 4 g soli
  • 1 ČL kokosovej arómy

Kokosový krém:

  • 300 g masla izbovej teploty
  • 300 g extra jemného púdrového cukru
  • 120 ml kokosového mlieka
  • 1 ČL kokosovej arómy
  • Kvapka gélového potravinárskeho modrého farbiva

Ananásový džem:

  • 500 g ananásového pyré
  • 12,5 g želírovacieho prípravku na džemy
  • 100 g kryštálového cukru

Dekorácie:

  • 100 g sušeného strúhaného kokosu
  • 50 g lyofilizovaného ananásu
  • 70 g cukrovej hmoty
  • modrá gélová potravinárska farba
  • červená gélová potravinárska farba
  • čierna potravinárska fixka

Postup prípravy cupcakes:

  1. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov, muffinový plech vyložíme papierovými košíčkami
  2. Maslo zľahka vyšľaháme s cukrom, prišľaháme vajcia. Múku zmiešame so soľou, kokosom a sódou bikarbónou. Cmar zmiešame s octom a kokosovou arómou.
  3. Do maslovej zmesi striedavo primiešavame múčnu zmes a cmar. Miešame, kým nevznikne jednotné cesto. Naplníme ním pripravené papierové košíčky do dvoch tretín. Pečieme asi 25 minút, potom necháme úplne vychladnúť.
  4. Ananásové pyré dáme do hrnca, Gelfix zmiešame s trochou cukru a vmiešame do pyré. Pyré privedieme k varu a primiešame zvyšok cukru, varíme asi 5 minút. Dáme vychladnúť.
  5. Krém - Vyšľaháme maslo a postupne doňho pridávame cukor, na záver prilejeme kokosové mlieko a arómu – šľaháme. kým nevznikne nadýchaný krém.
  6. Krém rozdelíme na dve polovice, jednu zafarbíme namodro, druhú nazeleno a naplníme nimi 2 cukrárske vrecká.
  7. Cukrovú hmotu vypracujeme, zafarbíme a rozvaľkáme. Povykrajujeme oči, ústa a vytvarujeme ruky príšeriek.
  8. Do vychladnutých korpusov vyrežeme dierky a naplním ananásovým džemom. Krém nanesieme na korpusy a vytvarujeme príšerky.
  9. Lyofilizovaný ananás rozdrvíme na prach a zmiešame s kokosom, ktorými posypeme vrch cupcakeov. Príšerkám nalepíme oči, ústa a ruky z cukrovej hmoty.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní