Rýchlovarné kanvice sú skvelým pomocníkom do domácnosti, takto ich vyčistíte jednoducho, rýchlo a bez poškodenia

Čistota kuchynských spotrebičov je základ pre ich dlhú životnosť bez problémov a skvelú funkčnosť. Či už sa rozhodnete čistiť hriankovače, kávovary alebo rýchlovarné kanvice je dôležité dodržať správny postup a zároveň použiť také čistiace materiály, ktoré nepoškodia spotrebič. Pre každý typ spotrebiča je špecifické niečo iné.

Ak chcete udržať svoju rýchlovarnú kanvicu v čistote, je dôležité vybrať správne materiály na čistenie. Použitie nesprávnych materiálov môže spôsobiť poškodenie kanvice alebo dokonca ohrozenie vašej bezpečnosti.

Jedným z najdôležitejších faktorov pri výbere materiálov na čistenie rýchlovarnej kanvice je typ materiálu, z ktorého je kanvica vyrobená. Niektoré materiály sú citlivejšie na určité druhy čistiacich prostriedkov ako iné. Kvalitní výrobcovia, ako je napríklad značka De'Longhi, používajú pri výrobe prvotriedne materiály, ktoré sú odolnejšie nielen pri používaní, ale aj pri čistení.

Odporúčame: Základné vybavenie každej domácnosti: Čo nesmie chýbať v žiadnej skrini

Základy výberu materiálov na čistenie rýchlovarnej kanvice

Pri výbere materiálu na čistenie rýchlovarnej kanvice, môžete zvážiť viacero možností. Medzi najčastejšie používané materiály patria ocot, sóda bikarbóna, citrónová kyselina a octová kyselina.

Ocot a sóda bikarbóna sú najbežnejšie používané materiály na čistenie rýchlovarných kanvíc. Ocot je účinný na odstránenie vodného kameňa a nečistôt, rovnako vám pomôže sóda bikarbóna. Citrónová kyselina a octová kyselina sú tiež účinné na odstránenie vodného kameňa a nečistôt, ktoré sa v kanvici nachádzajú.

Pri výbere materiálu na čistenie rýchlovarnej kanvice, je dôležité zvážiť aj to, ako bude mať čistenie vplyv na chuť vody. Niektoré materiály môžu zanechať nepríjemnú chuť alebo zápach v kanvici.

Sóda bikarbóna je zvyčajne bezpečná pre použitie a neovplyvňuje chuť vody. Ocot a octová kyselina môžu zanechať nepríjemnú chuť alebo zápach, ak sa nepoužijú správne. Preto je dôležité dodržiavať odporúčané dávkovanie a dôkladne opláchnuť kanvicu po čistení.

Pozri si aj: Miesta v domácnosti, ktoré sú živnou pôdou pre baktérie, no pri upratovaní sú často prehliadané

Rýchlovarná kanvica De'Longhi

Zdroj: De'Longhi

Porovnanie čistiacich prostriedkov

Pri výbere čistiaceho prostriedku pre rýchlovarnú kanvicu je dôležité zvážiť rôzne možnosti. Existujú chemické čistiace prostriedky a prírodné čistiace prostriedky, ktoré môžete použiť na čistenie rýchlovarnej kanvice.

Chemické čistiace prostriedky sú zvyčajne veľmi účinné pri čistení rýchlovarnej kanvice. Obsahujú silné chemikálie, ktoré dokážu rýchlo a účinne odstrániť usadeniny a nečistoty z kanvice. Avšak, tieto chemikálie môžu byť zdraviu škodlivé. Preto je pri čistení dôležité dodržiavať pokyny na obale a používať ochranné rukavice a respirátor.

Zároveň je veľmi dôležité, aby ste používali správne materiály handričiek, hubiek a iných čistiacich materiálov, na ktoré čistiace prostriedky nanášate.

Rýchlovarná kanvica De'Longhi

Zdroj: De'Longhi

Pri čistení rýchlovarnej kanvice by ste mali byť opatrní, aby ste ju nepoškodili. Ak používate drôtenú kefu na čistenie vnútra kanvice, mali by ste byť opatrný, aby ste neodtrhli alebo neohýbali vnútorné káble. Ak používate hrudkovité čistiace prostriedky alebo drsné hmoty na čistenie vonkajšej časti kanvice, môžete ju poškodiť alebo zničiť jej povrchovú úpravu.

Pri čistení rýchlovarnej kanvice by ste mali používať iba mäkké handričky alebo špongiu a mali by ste sa vyvarovať používaniu agresívnych čistiacich prostriedkov. Ak má kanvica škrabance alebo iné poškodenia, mali by ste zvážiť kúpu nového spotrebiča, aby nevzniklo ešte väčšie poškodenie či iná škodová udalosť.

 

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE