MERMAIDING: Umelecký šport nielen pre dievčatká, ale aj ich mamy

MERMAIDING: Umelecký šport nielen pre dievčatká, ale aj ich mamy
  • 21.07.2022
  • Zuzana Andrášová

Plávanie či len „obyčajný“ pobyt vo vode obľubujú nielen deti, ale aj dospelí. Okrem kúpania sa a tobogánov na kúpaliskách i v letoviskách uchvátila ženské pohlavie aj ďalšia atrakcia - mermaiding.

Morské panny fascinujú nielen dievčatá, ale aj mnohé ženy. A keď si v letovisku vy alebo vaše dieťa nasadíte plutvu a v štýle morskej panny si idete zaplávať, budete určite hviezdami pláže. Pretože nielen deti, ale aj dospelí radi vidia morské panny, ktoré im určité pripomenú detský čarovný svet rozprávok.

Odporúčame: Musíte ísť do práce a jasle sú plné? Riešením sú detské skupiny

plávanie pre deti

Zdroj: instagram.com/scubavent

Mermaiding

Mermaiding je umelecký štýl plávania s monoplutvou.

Perla Mareena, ktorá napísala sériu článkov o mermaidingu, vyzdvihuje jeho prínosy. Pohyb v monoplutve sa totiž uskutočňuje cez delfínový kop, do ktorého sa zapája celé telo. Hýbu sa ruky, hrudník, trup aj nohy. Najdôležitejšie pri tomto štýle plávania je podľa Mareenay nepoužívať kolená, ale boky, keďže kolená spomaľujú rýchlosť plávania a ich pohyb nepôsobí elegantne. Mermaiding tiež pomáha zlepšovať kondičku a zadržanie dychu.

Mnoho ľudí využíva tento spôsob plávania na zvýšenie sebavedomia a očistu od každodenného stresu.

Pozri aj: Prehriatie bábätka: Ako reagovať a na čo všetko si treba dať pozor?

mermaiding

Zdroj: twitter.com/canada

Čo bude vy alebo vaša dcéra potrebovať?

Ak chcete praktizovať mermaiding okrem plaviek a kostýmu morskej panny potrebujete najmä monoplutvu. Odborníci odporúčajú vyberať ju starostlivo z dostatočne pružného materiálu. Je ideálne ak v spodnej časti plutvy sú topánočky, ktoré zafixujú chodidlo.

Neprehliadni: My ženy milujeme kvety. Ako však vedia, kedy majú rozkvitnúť?

morská panna

Zdroj: instagram.com/brigantinebeachmermaid

Kde môžete mermading praktizovať?

Prvá plavecká škola mermadingu bola založená na Filipínach v roku 2012. Prvé profesionálne morské panny na voľnej nohe však mohli ľudia vidieť už v roku 2004. Patrili k ním Hannah Mermaid, Mahina Mermaid a Mermaid Linden. Menované ženy využívajú propagáciu plávania v plutve s ochranou oceánov a morských živočíchov.

Aj na Slovensku už máme školu, v ktorej sa môžete vy alebo vaša dcéra naučiť správne plávať v plutve - ocitnúť sa na moment v obľúbenej rozprávke ako hlavná hrdinka, odetá v nádherných trblietavých šupinkách končiacich elegantnou plutvou. Kurz zážitkového plávania v štýle morských panien je pre mnohé malé víly splneným snom, ktorý prebieha na plavárni Slovnaft vo Vlčom Hrdle v Bratislave.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní