Veriť na Ježiška je najväčšie KÚZLO VIANOC - a my vieme, prečo!

História nosenia darčekov od Ježiška je spojená s kresťanskou tradíciou. V biblickom príbehu o narodení Ježiša v Betleheme, Mudrci z východu prichádzajú na slávnostné stretnutie s novorodeným Ježišom a prinášajú mu darčeky – zlato, kadidlo a myrhu. Táto udalosť je interpretovaná ako začiatok tradície dávania darčekov pod vianočný stromček.

Naďalej sa tradícia nosenia darčekov od Ježiška vyvíjala počas stredoveku v Európe. Mnohé kultúry verili, že v predvečer narodenia Ježiša z nebies zostupuje Ježiško s anjelmi a rozdáva darčeky deťom, ktoré sa správajú dobre a zaslúžia si odmenu.

Nosenie darčekov je krásna tradícia

Nosenie darčekov od Ježiška sa stalo súčasťou vianočných tradícií po celom svete a dodnes je považované za prejav radosti, lásky a vďaky. Je to čas, keď sa ľudia navzájom obdarovávajú a prejavujú si svoju lásku a vďaku.

Dokedy deti veria na Ježiška?

Deti veria na Ježiška rôzne dlho, pretože každé dieťa sa vyvíja individuálne a má svoje vlastné skúsenosti a svoje vlastné poznanie.

Všeobecne sa však verí, že deti prestávajú veriť na Ježiška niekedy v predpubertálnom alebo pubertálnom období, čo môže byť okolo 10-12 rokov.

  • To však závisí aj od kultúry, tradícií a rodinnej atmosféry, v ktorej dieťa vyrastá.
  • Niektoré deti môžu veriť na Ježiška až do konca svojho detstva, ale niektoré môžu prísť na to, že Ježiško je skutočne prácou ich rodičov, oveľa skôr.

Je veľmi dôležité rešpektovať každý pocit dieťaťa. Buďte preto opatrní a vnímaví.

Neprehliadnite: Najpopulárnejšie mená detí v roku 2023 na Slovensku

Veriť na Ježiška

Zdroj: Depositphotos

Prečo je pre deti dôležité veriť na Ježiška?

Je dôležité povedať, že každá rodina má svoje vlastné tradície a presvedčenia a nie je nič zlé, ak deti postupne zisťujú, že Ježiško nie je skutočný. ALE! Je dobré, aby deti verili v Ježiška, pretože to im môže priniesť veľkú radosť a zázraky do ich života.

Tu je niekoľko dôvodov, prečo je to naozaj dobré a dôležité pre krásne detstvo vašich menších či väčších pokladov.

Kúzelný pocit viery v Ježiška

Veriť v Ježiška zanecháva deti s pocitom čarovnosti a kúzelnej mágie. Túžba po niečom "nevysvetliteľnom" a prekvapujúcom pomáha zachovať si prekrásne pocity detstva až do ich dospelosti.

Radosť z Ježiška a nádherných prekvapení

Veriť v Ježiška dáva deťom možnosť byť súčasťou niečoho veľkého! Ježiško je symbolom štedrosti, darovania a deti sa tešia, že si nájdu pod vianočným stromčekom to, po čom skutočne túžia.

Rozvíjanie motivácie byť lepším dieťaťom

Veriť v Ježiška môže deti motivovať k zlepšovaniu svojho správania. Uvedomenie si, že Ježiško prichádza pre dobrých chlapcov a dievčatá, môže motivovať deti k poslušnosti a dobrým skutkom.

Odporúčame aj: Rodičia - robte týchto 5 vecí pre šťastie vašich detí!

deti a ježiško

Zdroj: Depositphotos

Tradícia

Veriť v Ježiška môže byť súčasťou rodinnej tradície, ktorá sa prenáša z generácie na generáciu. Toto pomáha vytvárať pocit súdržnosti, lásky a podpory rodinných tradícií. Deti počujú príbehy o Ježiškovi od svojich rodičov, starých rodičov alebo od ostatných ľudí okolo nich a prijímajú tento príbeh ako prirodzenú súčasť Vianoc.

Zábava, radosť a očakávanie

Veriť v Ježiška prináša deťom zábavu a radosť. Majú radosť, že dostanú darčeky a navštevuje ich magická postava. Očakávanie Vianoc a obdarúvanie prispievajú k vzrušeniu a celkovému krásnemu dojmu z Vianoc a vianočných sviatkov.

Tip pre vás: Vianočné darčeky majú magickú moc vytvárať spomienky na detstvo

vianočné darčeky

Zdroj: Depositphotos

Dôvera

Deti dôverujú svojim rodičom a starším ľuďom, ktorí im hovoria, že Ježiško prináša dary a splní ich Vianočné priania. Dôverujú, že tieto dary majú svoj zvláštny pôvod od Ježiška a že sa dostavia do domu práve tak, aby deti Ježiška doma nevideli či nebodaj nestretli.

Fantázia

Deti majú veľmi živú fantáziu a vo svojom svete môžu ľahko uveriť na veci, ktoré nevidia fyzicky. Prítomnosť Ježiška je často vnímaná ako čarovná a je to detská predstava, ktorá pridáva kúzlo a tú pravú radosť Vianociam.

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE