RECEPT: Domáce dúhové donuty z Pečie celé Slovensko

Rozmýšľate nad tým, čo sladké pripraviť svojim najmenším pod zub, alebo čo trebárs podávať na detskej oslave? Máme pre vás tip. Tieto dúhové donuty si zamilujete každý maškrtník. Možno nejde o najzdravšiu sladkosť, no raz za čas isto neuškodí. Tieto lákavé donuty si môžete pripraviť podľa jednoduchého receptu z relácie Pečie celé Slovensko.  

Suroviny na cesto:

  • 200 g vlažného plnotučného mlieka
  • 1 ČL krupicového cukru
  • 7 g suchého droždia
  • 50 g vajec
  • 320 g polohrubej múky
  • 50 g cukru krupica
  • ½ ČL jemnej soli
  • 42 g masla izbovej teploty
  • 1,5 l olej na vyprážanie

Suroviny na polevu:

  • 450 g preosiateho práškového cukru
  • 80 – 120 ml plnotučného mlieka
  • 1/8 ČL soli
  • farbivo biele
  • farbivá: žltá, oranžová, ružová, fialová, tyrkysová, zelená

Postup prípravy donutov:

Cesto:

  1. Zmiešajte ½ vlažného mlieka so štipkou cukru a vsypte droždie. Nechajte 5 min odstáť.

  2. Prelejte do misy od mixéru s hákom. Pridajte vajce a dobre premiešajte.
  3. Pridajte múku, cukor a soľ a miešajte na pomalom stupni kým sa suroviny nespoja.
  4. Pridajte maslo a miešajte na strednej rýchlosti 4-6 min.
  5. Nechajte vykysnúť, kým cesto nezdvojnásobí objem (cca 45 min.).
  6. Rozdeľte cesto na 10 kusov a vytvarujte guličky, položte na papier na pečenie. Guličky jemne stlačte. Vyrežte v strede dierku o priemere 2 cm.
  7. Nechajte vykysnúť na 15 min.
  8. Vyprážajte z obidvoch strán do zlatista na teplote 170 stupňov.

Poleva:

  1. Mlieko rozmiešajte s preosiatym práškovým cukrom a soľou do hladkej, jemne tekutej konzistencie na namáčanie.

  2. Celú hmotu nafarbite na bielo.
  3. Rozdeľte do 7 misiek a zafarbite podľa priloženej fotografie.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE