Karbónové svadobné obrúčky: Dostupné prstene s množstvom výhod

Karbónové svadobné obrúčky: Dostupné prstene s množstvom výhod

Ak hľadáte jedinečné obrúčky, prstene vyrobené z uhlíkového vlákna môžu byť pre vás to pravé orechové. Karbónové obrúčky sú totižto v poslednej dobe čoraz viac obľúbenejšie a populárnejšie najmä medzi pánmi. Majú zaujímavý vzhľad, ktorý sa hodí k drsnej mužskej ruke. Avšak, vyrábajú sa aj v jemnejšej a elegantnejšej ženskejšej verzii so vsadenými diamantmi či inými drahými kamienkami.

Ich najväčšou výhodou je cena – sú cenovo dostupnejšie než prstene zo žltého či bieleho zlata, majú nízku hmotnosť a celkovo pôsobia zaujímavo. Čo však robí karbónové svadobné obrúčky takými výnimočnými? Prečo sa rozhodnúť práve pre tento materiál pri výbere svadobných obrúčok? Nechajte sa inšpirovať.

Pozri aj: Lúčna svadobná kytica: Krehká, ale vieš si ju vytvoriť aj sama a ušetriť tak

karbónová obrúčka

Zdroj: pinterest.com/berchjewelery/

Prečo práve karbónové prstene?

Uhlíkové vlákno vytvoril fyzik Roger Bacon v roku 1958. Avšak až okolo 50. rokov 20. storočia bol tento materiál, v podobe ako ho poznáme dnes, zdokonalený a vylepšený leteckými agentúrami. To pôvodné sa vyznačovalo nízkou pevnosťou a tuhosťou. Poďme však z minulosti do prítomnosti. Uhlíkové vlákno v podstate predstavuje materiál vyrobený z husto tkaných vlákien. Už na pohľad je iné ako bežný kov. Karbónové prstene sa od iných líšia svojou cenou, vzhľadom a prevedením. Čo je však pozitívne, aj v tomto prípade môžete natrafiť na rôzne variácie takýchto prsteňov. Pomerne často sa uhlíkové vlákno kombinuje s rôznymi druhmi kovov – najčastejšie s titánom. Voliť tak môžete aj svadobné obrúčky, ktoré nebudú vyrobené len z karbónu, ale z karbónu v kombinácii s iným kovom. Je teda na vás, čo si vyberiete.

Výhody karbónových prsteňov

  • ODOLNOSŤ – uhlíkové vlákno je jedným z najpevnejších materiálov, ktoré sa používajú na výrobu snubných prsteňov. Takéto prstene dokážu odolávať drsnému opotrebovaniu bez toho, aby vykazovali nejaké veľké poškodenie. V prípade, že sa aj nejaké škrabance na prsteni objavia, stačí ich jemne vybrúsiť.
  • HMOTNOSŤ – karbónové prstene sú známe tým, že sú extrémne ľahké, preto si ani nevšimnete, že nejaký prsteň máte na ruke. Pre porovnanie – karbónové prstene sú 3-krát ľahšie než titán, ktorý je považovaný za jeden z najľahších kovov používajúcich sa pri výrobe šperkov.
  • HYPOALERGÉNNOSŤ – prstene vyrobené z uhlíkových vlákien, nespôsobujú žiadne kožné problémy. Sú teda ideálne aj pre tých, ktorí trpia rôznymi alergiami, ekzémami či dermatitídou.
  • VZHĽAD – čierny vzhľad a na pohľad moderný materiál sú iné, ako bežné prstene. Ak chcete byť netradiční a razíte skôr cestu zaujímavých doplnkov, ktoré nemá každý, tak voľte práve karbónové prstene.
  • CENA – ako sme už spomínali v úvode, karbónové prstene sú dostupné za veľmi rozumnú cenu. Ak máte obmedzený rozpočet a nechcete za svadobné obrúčky minúť 1000 €, tak choďte do týchto. Cena karbónových prsteňov sa pohybuje od 200 €.

Odporúčame aj: Svadobné náušnice pre nevestu podľa typu tváre: Aké zvoliť?

svadobné obrúčky

Zdroj: pinterest.com/wattpad/

Nevýhody karbónových obrúčok

Aby sme to vzali aj z iného uhla, tak vás dozaista bude zaujímať, či majú takéto obrúčky aj nejaké nevýhody. Bohužiaľ, skôr než sa pre takéto prstene rozhodnete, mali byť ste mať na pamäti 2 fakty:

  • karbónové prstene nie je možné upravovať – až sa raz v nejakej veľkosti vyrobia, nedá sa to už zmeniť. Veľkosť prstov ľudí sa mení, v dôsledku čoho sa môže stať, že zo dňa na deň vám bude prsteň veľký alebo malý. Úprava karbónových prsteňov však v takomto prípade neprichádza do úvahy, na čo upozorňujú aj klenotníci. Mení sa len kus za kus.
  • farebné prevedenie – v súčasnosti sú takmer všetky karbónové prstene dostupné len v čiernej farbe (odhliadnuc od kombinácii s inými kovmi). Preto vopred zvážte, či to je presne to, po čom túžite. Svadobné obrúčky sú predsa vytvorené na celý život.

Neprehliadni: Svadba pred pôrodom alebo po ňom? Čo je lepšie?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba

Čo čítajú ostatní