Japandi svadba: Neutrálny štýl, ktorý si ťa podmaní

Japandi svadba: Neutrálny štýl, ktorý si ťa podmaní

Počuli ste už o „JAPANDI“ štýle, ktorý sa postupne prepracoval a začal zakomponovávať aj do svadobnej dekorácie a vlastne do všetkého svadobného? Ide v podstate o zmes dvoch mocných dizajnových kultúr, ktorých popularita stále rastie. Tento štýl sa pohráva s neutrálnymi a tlmenými tónmi, prírodnými tkaninami a prvkami, ktoré milujeme v interiéri, ale v súčasnosti aj v rámci svadobnej výzdoby.

Zameranie na remeselné spracovanie, účelný dizajn a ekologické možnosti, je tento štýl vhodný pre moderné páry, ktoré milujú takúto neutralitu a prírodný nádych. Pre páry, ktoré sa v živote riadia heslom – menej je viac.

Pozri aj: Štýlové svadobné pompony: Vyrob si výzdobu na svadbu sama

japandi štýl

Zdroj: pinterest.com/deavitafr/

Čo znamená JAPANDI?

Japandi trend spája moderný nádych škandinávskeho dizajnu s nadčasovou eleganciou japonskej estetiky. Je to trend, ktorý dokáže zaujať predovšetkým tých, ktorí milujú jednoduchý a prirodzený vzhľad, ktorý je možné pomerne jednoducho zakomponovať aj do svadobného dňa.

Táto zmes japonského a škandinávskeho štýlu je postavená na jednoduchých, minimalistických, teplých a upokojujúcich prvkoch s pridaným prírodným nádychom. Poľahky by sme ho mohli porovnávať s boho štýlom, ktorý sa rovnako snaží vsádzať na prírodné prvky a uvoľnenú atmosféru, ale aj s drsným priemyselným štýlom, ktorý je postavený na neopracovaných a surových prvkoch.

Japandi štýl preberá zo škandinávskeho a japonského štýlu len to najlepšie. Čo sa týka škandinávskeho štýlu, tak na mysli máme ich povestné HYGGE. Z toho japonského sa k hygge primiešava filozofia WABI-SABI.

Hygge oceňuje pohodlie, útulnosť, spojenie s prírodou a rodinou, používanie strategického svetla, akým je napríklad svetlo zo sviečok. Wabi-sabi zase oslavuje krásu nedokonalosti. Jeho podstatou je nežná a surová krása, elegancia opustených budov, praskliny, štrbiny a „ošarpanosť“. Japandi štýl je tak možno na prvý pohľad minimalisticky, ale rozhodne nie nudný.

JAPANDI svadobná výzdoba

Zdroj: pinterest.com/rubancollectif/

Svadba v JAPANDI štýle

Ako vystrojiť svadbu v JAPANDI štýle, ktorý kombinuje na pohľad dva odlišné filozofie a štýly? Ak vás spojenie hygge a wabi-sabi oslovilo, tak:

  1. voľte neutrálne a tlmené tóny – v rámci japandi štýlu voľte predovšetkým zemité tóny a prirodzené tlmené farby. Ideálne sú odtiene sivej, hnedej, béžovej a slonovinovej, ktoré môžete doladiť terakotovými a zelenými odtieňmi. Ak do výzdoby chcete pridať nejakú farbu, voľte skôr jednoduché odtiene, ako je svetloružová alebo žltá.
  2. prírodné látky a materiály hrajú prím – ľan, juta, drevo, kameň, morská tráva – to všetko je dovolené a oslavované v tejto estetike dizajnu.
  3. siahnite po minimalistickom oblečení – princeznovské ani „prečačkané“ svadobné šaty do tohto štýlu nezapadnú. Hľadajte také šaty, ktoré sú jednoduché, no pôsobivé. Obyčajné saténové šaty, šaty s recyklovaných látok či také, ktoré majú punc – tie do tohto štýlu zapadnú najviac. Ženích by mal voliť svetlý oblek v neutrálnej farbe.
  4. preneste exteriér do interiéru – jednoducho si vytvorte exteriér vo vnútri budovy, a to prostredníctvom vhodne zvolených kvetov či dekoratívnych materiálov. Ak je to možné, už na začiatku plánovania svadby voľte miesto na svadobnú hostinu, ktoré je presvetlené a preniká doň množstvo prirodzeného svetla.
  5. menej je viac – udržujte čisté línie a vsaďte na minimalizmus, ktorý je základom tohto štýlu. Pre vizuálny pokoj udržujte dekorácie na stole na minime.

Pamätajte na základné pravidlo – v nedokonalosti je krása, preto japandi štýl nepodporuje perfekcionizmus. Pokojne kombinujte rôzne tkaniny a textúry. Miešajte rôzny tvary a fary stoličiek pri svadobných stoloch, avšak stále myslíte na to, že všetko by malo byť vo svetlom tóne. Priestor môžete zaplniť aj pohodlnými pohovkami, ktoré poskytnú skvelé miesto pre oddych.

Myslíte aj na to, že ak budete voliť tento svadobný trend, tak aj svadobné pozvánky by mali byť vytvorené v čistom vzhľade – žiadne výrazné farby alebo rušivé prvky (dekorácie), ktoré by do konceptu tohto štýlu nezapadali.

Odporúčame: Vintage zásnubný prsteň má svoje čaro: Ohúri aj teba?

jednoduché svadobné šaty

Zdroj: pinterest.com/junebugweddings/

minimalistické svadobné oznámenie

Zdroj: pinterest.com/daylight_letters/

zasadací poriadok na svadbu

Zdroj: pinterest.com/rubancollectif/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba

Čo čítajú ostatní