Milena Minichová: Keď nám niečo nevyhovuje, treba nájsť silu a odvahu to zmeniť

Milena Minichová: Keď nám niečo nevyhovuje, treba nájsť silu a odvahu to zmeniť

Pre herečku Milenu Minichovú je zdravie zásadnou prioritou. Prijala pozvanie stať sa ambasádorkou konferencie Pre zdravie ženy a my sme ju v krátkosti pred týmto eventom vyspovedali. Čo robí pre svoje fyzické a psychické zdravie?

1. Čo vám pomáha cítiť sa zdravo po fyzickej stránke?

Je to súbor viacerých vecí. Jednou z nich je pravidelný pohyb, cvičenie, beh a joga, alebo niekedy len prechádzky na čerstvom vzduchu. Ďalej je to oddych, kvalitný a dostatočný spánok a relax. V neposlednom rade je to zdravá a vyvážená strava.

Odporúčame: Motivácia detí je veľmi dôležitá. Ako ju udržať pri učení?

herečka MILENA MINICHOVÁ

Zdroj: instagram.com/milena_minichova/

2. Október je známy Svetovým dňom duševného zdravia. Čo robíte pre svoje duševné zdravie?

Keď som bola mladšia, hľadala som odpovede na svoje nespokojnosti všade okolo seba. Teraz už viem, že je to len o mne. Je to moja práca na sebe. Sebaláska a prijatie vecí také, aké sú. A keď nám niečo nevyhovuje, treba nájsť silu a odvahu to zmeniť. V živote sa preto snažím robiť to, čo cítim, že mi robí dobre. Nenútiť sa do vecí. Nebyť tam, kde mi nie je dobre. Je to pre mňa taký životný kompas. To samozrejme nevylučuje, že sú veci a povinnosti, ktoré spraviť musím.

Dôležité je pre mňa obklopovať sa ľuďmi, ktorí majú podobné nastavenie a chcú na sebe pracovať. Život bude hneď lepší, keď sa prestaneme vyhovárať a začneme od seba.

3. Starostlivosť o fyzické aj duševné zdravie ide ruka v ruke s prevenciou. Akú radu by ste dali ženám, ktoré prevenciu podceňujú, zanedbávajú, vynechávajú prehliadky a podobne?

Myslím si, že by sa prevencia nemala zanedbávať. Naše fyzické a duševné zdravie je dôležité pre našu kvalitu života a kvalitu života ľudí okolo nás, kvalitu našich vzťahov, šťastie našich rodín a pre správny rozvoj a pekné detstvo našich detí. Mali by sme to urobiť pre seba a pre našich najbližších.

4. Väčšinou venujeme nášmu zdraviu pozornosť, až keď sa objavia nepríjemnosti či bolesť. Prečo teda podľa Vás ako ambasádorky venovať jeden deň sebe a ísť na konferenciu Pre zdravie ženy?

Každá žena by si mala urobiť čas na seba. Venovať sa sebe a uspokojiť svoje potreby. Naplniť ich a potom tu byť pripravená, spokojná a celistvá pre svoje deti, muža a tiež pracovné povinnosti. Pracovať na sebe je pre každú z nás kľúčové. Konferencia Pre zdravie ženy, je podľa mňa ideálna príležitosť, kde sa môže každá z nás vzdelávať, získať množstvo nových a dôležitých informácií, načerpať veľa dobrej a zdravej energie do života.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní