Ríbezľová bublanina: Vyčarujte úsmev na tvári svojej rodine!

Prekvapte svoju rodinu a pripravte im čerstvý, jednoduchý, rýchly, fantastický a osviežujúci dezert! Áno, bublaninu."Obyčajný" koláčik plný samých dobrôt v podobe sezónneho a čerstvého ovocia. Nenechajte sa odradiť - pretože dobrou a šťavnatou bublaninou naozaj nikdy nič nepokazíte.

Červené či čierne ríbezle sú bohatým zdrojom vitamínu C a hovorí sa im taktiež citrónovník severu. Je to svieže ovocie, ktoré nás dokonale osvieži nielen v týchto horúcich letných dňoch. Aj keď si ríbezle automaticky spájame s červenou farbou, skúste pre zmenu upiecť bublaninu z čiernych ríbezlí. Výsledok vás zaručene veľmi milo prekvapí.

Ingrediencie na prípravu bublaniny:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1/2 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 1 kypriaci prášok (PDP)
  • 1 vanilkový cukor
  • čierne/červené ríbezle

Odporúčame: Zdravý recept: Špaldová bublanina

bublanina s ríbezľami

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Postup na prípravu ríbezľovej bublaniny

  • Vyšľahala som si vajíčka s cukrom dopenista tak, aby sa objem zdvojnásobil.
  • Postupne som k zmesi pridala mlieko a olej. Následne som všetko spolu premiešala.
  • Preosiatu múku som zmiešala s práškom do pečiva a pridala do cesta.
  • Všetko spolu som premiešala.
  • Pripravené cesto som vyliala na papierom na pečenie vystlaný plech.
  • Rúru som medzitým rozohriala na 180 stupňov.
  • Na cesto som vysypala pripravené čierne (a) červené ríbezle, posypala vanilkovým cukrom a vložila som do trúby.
  • Piekla som približne 30 - 40 minút, pokiaľ nebol koláč upečený.

Tip pre vás: Zdravé recepty - Černicová bublanina

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE