RECEPT: Čučoriedková penová torta z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Čučoriedková penová torta z Pečie celé Slovensko
  • 20.11.2022
  • Redakcia .

Rozmýšľate o tom, akú tortu upiecť malému oslávencovi k narodeninám? A čo tak vyskúšať penovú tortu? Áno, nie je to najjednoduchšia úloha, no výsledok rozhodne stojí za to. Inšpirovať sa môžete touto čučoriedkovou penovou tortou nádherne vyzdobenou do tvaru jednorožca. Takáto torta poteší nejedno detské srdiečko. Recept prináša Lenka z relácie Pečie celé Slovensko. 

Suroviny na cesto:

  • 7 bielkov
  • 420 g kryštálového cukru
  • Gélové farby (fialová, modrá, ružová)
  • Stužený rastlinný tuk na potretie papiera na pečenie

Suroviny na krém:

  • 300 g mrazených čučoriedok
  • 60 g kryštálového cukru
  • 18 g kukuričného škrobu
  • 45 ml vody
  • 12 ml citrónovej šťavy
  • 250 g masla izbovej teploty
  • 250 g práškového cukru

Príprava penovej torty:

  1. Pripravíme si vodný kúpeľ. Bielky si zmiešame s cukrom. Vo vodnom kúpeli si ich chvíľku premiešame metličkou. Následne začneme šľahať ručným mixérom. Šľaháme, kým nám sneh nestuhne a nie je pevný.
  2. Sneh si rozdelíme do štyroch misiek a zafarbíme každý samostatne. Premiešame ručným mixérom, aby sa nám rovnomerne zafarbil. Zafarbené snehy si preložíme do zdobiacich vreciek.
  3. Rúru si predhrejeme na 100 stupňov. Na papier alebo na papier na pečenie si predkreslíme vzor, aký chceme, aby torta mala. Papier na pečenie si potrieme stuženým rastlinným tukom. Pomocou zdobiacich vreciek si nastriekame tri alebo štyri pláty. Plechy dáme do rúry na program ventilátor. Sušíme zhruba 75 – 90 minút. V strede pečenia vymeníme pozície plechov.
  4. Kým sa nám pláty sušia, pripravíme si krém. Rozmrazené čučoriedky dáme na panvičku, zmiešame s kryštálovým cukrom, škrobom a vodou a dáme variť, kým nám čučoriedky nezmäknú. Následne primiešame citrónovú šťavu. Čučoriedky si prepasírujem a dáme vychladiť.
  5. Teraz je vhodný čas na prípravu ozdobných pusiniek, ak ich chceme mať. Nastriekame si ľubovoľné vzory. Ak spojíme všetky farby, vzniknú nám dúhové pusinky. Nastriekame pásy farebného snehu na fóliu, zrolujeme a vložíme do cukrárskeho vrecka s ľubovoľnou ozdobnou špičkou.
  6. Keď nám vychladnú čučoriedky, prichystáme si krém. Poriadne vymiešame maslo s práškovým cukrom do peny. Pridáme asi 2/3 čučoriedok a zmiešame. Krém si premiestnime do zdobiaceho vrecka s hladkou špičkou.
  7. Keď máme pláty vysušené dáme si sušiť ozdoby, sušíme tiež na 100 stupňov asi hodinu.
  8. Vysušené pláty si premiestnime na tanier a vrstvíme s krémom a zbytkom prepasírovaných čučoriedok. Nakoniec ozdobíme pripravenými pusinkami.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní