6 typov kabátov, ktoré potrebuje každá žena v šatníku! Máš aspoň jeden z nich?

 6 typov kabátov, ktoré potrebuje každá žena v šatníku! Máš aspoň jeden z nich?

Môže byť ťažké zostaviť si šatník, s ktorým by sme boli spokojné. Niekedy dokonca sú naše šatníky neprehľadné, pretože sú preplnené všetkými módnymi kúskami, ktoré sú práve trendy. Áno, je ťažké odolať všetkým trendom, ktoré k nám každý rok prichádzajú. Avšak, platí základné pravidlo, že ak ste v skrini našli oblečenie, ktoré ste nemali minimálne rok na sebe, mali by ste sa ho zbaviť.

Ako vyzerá vaša vešiaková skriňa – je preplnená alebo by sa do nej ešte nejaké tie kabáty zmestili? Poďte si spolu s nami spraviť v nej poriadok. Prinášame vám tipy na kabáty, ktoré by sa vo vašej garderóbe mali dozaista nachádzať.

Základom šatníka je totižto vlastniť rôzne štýly kabátov, ktoré vám pomôžu zabezpečiť, aby ste mali vrchnú vrstvu oblečenia do každého počasia a na každú príležitosť. Dalo by sa povedať, že kabáty sú základným stavebným kameňom, ktorý dokáže spojiť aj ten najjednoduchší outfit, ale pri takom množstve druhov kabátov je ťažké vedieť, kde začať. Investícia do najlepšej kvality, ktorú si môžete dovoliť, je múdrou voľbou a výber kabátov, ktoré nepodliehajú trendom, vám umožní tešiť sa z nákupu niekoľko rokov.

Pozri aj: Nadčasové módne kúsky, ktoré by mala mať každá žena v šatníku

trenčkot

Zdroj: pinterest.com/teetharejade/

1. TRENČKOT

Univerzálny, pohodlný a večne štýlový – takto by sme mohli v jednoduchosti opísať tento kúsok oblečenia. Investovať do kvalitného trenčkotu je to najlepšie, čo môžete spraviť. Vezmite si príklad z Audrey Hepburn vo filme Raňajky u Tiffanyho a vyberte si trenčkot v neutrálnej farbe, ako je ťavia, hnedá, piesková, béžová alebo khaki. Trenčkot v takejto farbe je zaručene voľbou na dlhé roky.

vlnený kabát

Zdroj: pinterest.com/fashion_jackson/

2. VLNENÝ KABÁT

Ak hľadáte kabát, ktorý je teplý a elegantný, vlnené kabáty sú trefou do čierneho. Vlnené kabáty, ktoré sú večne elegantné a skvelo zahrejú, sa vyrábajú v rôznych siluetách, preto vôbec nie je ťažké vybrať si kúsok pre každý typ postavy. Držte sa klasických odtieňov, ako je ťavia, čierna a námornícka, ak volíte maximálnu všestrannosť.  Alebo im dodajte zaujímavosť nadčasovou károvanou potlačou.

Zaujme ťa aj: Prešívaná bunda ako základ zimného šatníka: Vieš ju nosiť štýlovo?

pršiplášť

Zdroj: pinterest.com/ashleymuirbruhn/

3. PRŠIPLÁŠŤ

No dobre, nie je plášť ako plášť. Ale taký plášť do dažďa by mal byť základom každého šatníka. Je praktický a navyše v dnešnej dobe aj štýlový. Od módnych priesvitných vzorov až po klasické pastelové odtiene – na trhu je hromada štýlových vzorov, ktoré môžete zakomponovať do svojich outfitov.

teddy kabát

Zdroj: pinterest.com/girlsharestipsofficial/

4. TEDDY KABÁT

Hoci existuje mnoho typov kabátov, ktoré by ste mali zvážiť, vedzte, že znakom dokonalého kabátu vhodného do každého šatníka je jeho všestrannosť, pohodlie a nadčasový vzhľad. Chlpaté vrchné oblečenie, teda TEDDY KABÁT, ktoré sa už niekoľko sezón na prehliadkových mólach presadzuje ako jeden z kľúčových módnych trendov, si zabezpečilo pozíciu večného trendu a je rozumnou investíciou.

Neprehliadni: Gigantický šál: Tento hrejivý a štýlový doplnok by si si mala určite zaobstarať

coatigan

Zdroj: pinterest.com/fashion_jackson/

5. TZV. COATIGAN

Kabát sa do našich šatníkov dostal v deväťdesiatych rokoch minulého storočia a stal sa základom šatníka vďaka svojej vysokej nositeľnosti. Je to „hybrid“, ktorý v sebe spája príjemnosť kardiganu so štruktúrou kabátu, čo z neho robí dokonalý doplnok na chladnejšie jesenné a jarné dni. Môžete ho tiež vrstviť pod väčší kabát počas zimy, aby ste získali ďalšiu teplejšiu vrstvu.

kožená bunda

Zdroj: pinterest.com/fashion_jackson/

6. KOŽENÁ BUNDA

Motorkárske bundy sa už dlho považujú za medzisezónny základ šatníka. Pri výbere však voľte úzke strihy s dĺžkou maximálne do polovice tela. Aj čo sa týka farieb, tak je lepšie držať sa skôr pri zemi a voliť také kúsky, ktoré sa dajú jednoducho kombinovať. Ideálna je teda čierna alebo hnedá kožená bunda. Poprípade v atramentovej farbe alebo s haďou potlačou.

Odporúčame: Pruhované svetre: Máš vo svojom šatníku tento horúci trend?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 26.01.23 16:11

MM
karma
100.00

až na ten TEDDY KABÁT sú všetky super

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 31.03.23 11:06

karma
-1.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní