Ratanový nábytok pre tých, ktorí chcú viac

Ratanový nábytok pre tých, ktorí chcú viac

Aj napriek tomu, že ratan nie je na trhu žiadnou novinkou, jeho popularita a obľúbenosť zo sezóny na sezónu rastie. Možno pre svoj prírodný pôvod, možno pre priaznivý prínos do ekológie, no najmä preto, že je jedným z mála udržateľných a obnoviteľných materiálov s takým všestranným využitím. A kde inde by jeho krása a ladné krivky vynikli viac, ak nie v nábytkárstve?

Pevnosť a vzdušnosť v harmonickom vzťahu

Ratanový nábytok v človeku akosi evokuje príjemný letný deň, slnko a relax. Áno, jeho primárne využitie je najmä v letných záhradách či terasách a balkónoch. Vzhľad dreva prepožičal ratanu veľmi príjemný farebný tón a teplo. Jeho ohybnosť však bežné vlastnosti dreveného nábytku s náskokom predčila a zapožičala mu tak vzdušnosť a ľahkosť zároveň.

Ak k tomu pridáme aj zaujímavé módne odtiene a nespočetné množstvo tvarov, niet pochýb o tom, že ratanový nábytok je do exteriéru tým najlepším a najelegantnejším doplnkom. Nie sú to však len ratanové kreslá či kompletné sety, ktoré v tomto prevedení môžeme vídať, ale tiež množstvo rôznych menších prvkov a doplnkov. A tak ten, kto sa neuspokojí s nábytkom z umelého ratanu či s dizajnovými plastovými kúskami zariadenia, je na najlepšej ceste podľahnúť čaru a elegancii prírodného ratanového nábytku.

Pozri aj: Starostlivosť o izbové rastliny v lete – 7 tipov, vďaka ktorým prežijú aj najväčšie horúčavy

záhradný ratanový nábytok

Zdroj: ratanea.sk

Čím si ratan získal naše srdcia?

V prvom rade je to jeho exotický vzhľad, ktorý na nás spomedzi tých všetkých nábytkových kúskov vykúka. Tenké ohybné pramene lián ratanu rôznych odtieňov a hrúbky dokonale pospletané okolo kvalitnej pevnej kostry z hliníka sú predpokladom na výrobu ľahkých, no pevných kusov nábytku a rôznych doplnkov. Práve umenie majstrov vypliesť takmer z ničoho dokonalý tvar ratanového kresla či iného druhu záhradného sedenia je tým, čo obdivujeme a čo nás tak fascinuje.

Jeho tvarová stálosť a vysoká odolnosť je predpokladom dlhej životnosti, hoci trochu starostlivosti a šetrného zaobchádzania si určite zaslúži. Polyratan je štruktúrovaný vypletaný materiál, ktorý stačí chrániť pred vplyvom nepriaznivého počasia – ochrannou plachtou proti navlhnutiu a vyblednutiu. Avšak pri správnej údržbe však dážď, mráz, silné slnko a kolísanie teplôt nemôžu tak ľahko z jeho životnosti ubrať, a dlhoročne si zanecháva jedinečný a luxusný vzhľad záhradného sedenia.

Chvíle oddychu v tieni terás a altánkov sú v súčasnej dobe skutočným balzamom na dušu. Nie je preto žiaden hriech vytvoriť si doma také relaxačné prostredie a také sedenie, ktoré bude nielen maximálne funkčné, ale bude z neho vyžarovať krása, elegancia a dokonalosť.

Inšpiruj sa: Begónia koralová s bodkovanými listami – skvostná izbovka do každého interiéru


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní