Vizážista Dermacol radí, ako na dokonalé obočie

Vizážista Dermacol radí, ako na dokonalé obočie

Úprava obočia patrí medzi najdiskutovanejšie témy v oblasti líčenia.

Spolu s vizážistom značky Dermacol – Tomášom Vidom - vám poradíme, ako docieliť prirodzené obočie, ktoré zvýrazní vaše rysy.

úprava nevýrazného obočia

Zdroj: Dermacol

Nevýrazné obočie

Trápi vás príliš svetlé, nevýrazné či tenké obočie? Permanentná úprava a farbenie môže byť pre mnohých finančne náročná a treba počítať aj s tým, že výsledný odtieň či tvar nie je ľahké zmeniť. Želaný výsledok viete docieliť aj líčením, stačí len poznať správny postup.

V prvom kroku je potrebné správne definovať tvar obočia tak, aby bolo súmerné s tvárou. „Najskôr si ceruzku alebo štetec priložte k hrane nosa a posúvajte ju popri oku. Začiatok obočia definuje vnútorný kútik oka, do dvoch tretín obočie stúpa, a v poslednej tretine sa obočie láme a klesá. Koniec určí vonkajší kútik oka,“ radí vizážista.

Na základné definovanie línie obočia v tomto kroku odporúča použiť mikroceruzku s tenkým hrotom, ktorá má dlhotrvácnu textúru a počas dňa sa nerozmaže.

Púdrový tieň na obočie

Zdroj: Dermacol / Púdrový tieň na obočie – 7,69 eur/ 3 odtiene

Tvar obočia následne vyplňte púdrovým tieňom v rovnakom odtieni. Nezabudnite obočie prečesať, aby sa tieň dostal aj pomedzi chĺpky. Púdrová textúra pôsobí na obočí prirodzenejšie a aplikácia je veľmi jednoduchá aj pre začiatočníkov.

Chýbajúce chĺpky na záver dokreslite pomocou fixky na obočie. Má špeciálny aplikátor v tvare hrebienka, ktorý imituje pravé chĺpky. Pozornosť venujte najmä začiatku obočia.

Neprehliadni: Kyselina hyalurónová - ingrediencia krásy v novinkách od Dermacol

úprava tetovaného obočia

Zdroj: Dermacol

Tetované obočie

Kedysi bolo trendy tenké obočie, tetované dlhotrvácnymi pigmentami,  s čím mnohé ženy „bojujú“ dodnes. Ak riešite rovnaký problém alebo nie ste spokojná s  tvarom či intenzitou tetovaného obočia, prinášame niekoľko tipov na jeho korekciu.

Veľmi dôležitý je správny výber odtieňa, ktorý by mal korešpondovať s prirodzenou farbou vlasov. „Pomocou ceruzky na obočie najprv definujte jeho tvar. Má krémovú textúru, ktorú pomocou kefky rozmažete do stratena, aby nevznikli ostré hrany. Zároveň tak docielite prekrytie pôvodnej farby tetovania,“ opisuje postup vizážista.

Mikroceruzka na obočie

Zdroj: Dermacol / Mikroceruzka na obočie – 7,69 eur / 3 odtiene

Na dokreslenie chĺpkov použite mikroceruzku. Tomáš Vida dodáva, že dôležitý je spôsob aplikácie „Je veľmi tenká, takže postupujte „čiarkovou“metódou a dokreslite chýbajúce chĺpky.“

Dobrým pomocníkom je aj korekčná ceruzka. „Tenkým hrotom jednoducho zamaskujete nedostatky, prípadne skorigujete tvar,“ dodáva Tomáš.

Zaujme ťa aj: Ako spomaliť starnutie? Iva Kubelková prezradila svojich päť beauty tipov

úprava hustého obočia

Zdroj: Dermacol

Husté obočie

Aj úprava hustého obočia môže mať svoje úskalia. Najmú pokiaľ ide o vyčesanie chĺpkov a ich fixáciu.

Husté obočie nie je nutné dopĺňať farbou. „Na úpravu odporúčam mikroceruzku alebo fixku na obočie. Obe dokážu prirodzene dokresliť chýbajúce chĺpky. Navyše, sú vodoodolné, takže sa nerozmazávajú,“ vysvetľuje vizážista.

Tekutý vosk na obočie Eyebrow Lifting

Zdroj: Dermacol / Tekutý vosk na obočie Eyebrow Lifting – 7,99 eur/5 ml

Súčasným trendom je vyčesané obočie. „Pri hustom obočí je dôležité dosiahnuť, aby chĺpky boli dobre fixované. Vhodné sú produkty, ktoré vydržia čo najdlhšie a sú vodoodolné. Odporúčam špeciálny vosk na obočie, ktorý chĺpky zafixuje na dlhé hodiny,“ odporúča vizážista Tomáš Vida.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Janka Komadova 09.06.23 14:05

karma
-1.00

Náradie mam od prírody skvelé obočie takže teraz vekom si ho dávam farbiť kozmetičke

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 07:38

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 07:38

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní