Prvý deň detí malíčkov

Prvý deň detí malíčkov

20 neonatologických oddelení vrátane slovenských perinatologických centier dostalo pre svojich malinkých pacientov k ich prvému Medzinárodnému dňu detí darček. Vyše 400 kusov balíčkov obohatí a spríjemní či poteší srdcia rodičov predčasne narodených a rizikových novorodencov, ktorí svoj prvý detský sviatok strávia ešte v nemocnici.

„Deti sú rukami, ktorými sa držíme neba.“ (Henry Ward Beecher)

Myšlienok viažucich sa k láske k našim deťom a k ich významu v našich životoch je nesmierne veľa. Každá je ale odrazom reálneho pocitu a vychádza z hĺbky srdca mamy, otca, pre ktorých je práve to ich vytúžené a milované dieťatko ich život, stredobod ich vesmíru, zmysel každého dňa. Nie každý má však túto cestu rodičovstva priamočiaru, v prípade každého 11. páru na Slovensku býva kľukatá, sprevádzaná strachom, neistotou, ale aj veľkou nádejou, neohraničenou láskou a odhodlaním bojovať. Presne tak, ako to vo „svete“ predčasne narodených detí býva.

Pozri aj: PRVÁ FOTKA BÁBÄTKA: Podpora i spomienka

časopis MALÍČEK

Zdroj: Malíček

V náročnom období po predčasnom pôrode prichádza preto OZ malíček v deň celosvetovo venovaný deťom s vyše 400 balíčkami, aby symbolicky potešil predčasniatka v nemocniciach. Cieľom týchto darčekov je aj spríjemniť chvíle rodičom hospitalizovaných detí. Ich obsahom je totiž kniha Bol raz jeden malíček, ktorá je: “nielen povzbudivým príbehom predčasniatka, ale predovšetkým oporou v najťažších chvíľach v živote rodiny. Chce byť slovami, ktoré mnohokrát rodičia pri inkubátore nedokážu nájsť, slovami nádeje a odvahy pre rodičov a deti, ktoré v týchto chvíľach bojujú o svoju budúcnosť v nemocniciach a ktoré umocnia blízkosť rodiča a jeho bábätka aj v čase klokankovania,“ hovorí predsedníčka OZ malíček Ľubica Kaiserová. Zároveň dodáva, že súčasťou darčekov sú aj handmade háčkované hračky v podobe chobotničiek vyrábaných v rámci malíčkovského projektu Pomáhame srdcom. Celý balíček dotvára milé prianie v podobe gratulačnej kartičky.

Súčasťou „zásielky“ do nemocníc bolo aj nové, jarné vydanie časopisu Malíček, v ktorom rodičia nájdu cenné informácie, rozhovory s odborníkmi i povzbudivé príbehy.

Pri príležitosti MDD prajeme všetkým – malým či starším deťom hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky a čo najviac splnených snov. A prajeme aj rodičom veľa radosti z ich ratolestí a veľa dôvodov a príležitostí na úsmev.

... a nech je deň detí pre naše rodiny každým dňom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní